Jak se vaří Budvar
Pivovar Budějovický Budvar žije v úctě k tradici a především k českému pivu. Proto se výrobní proces piva Budweiser Budvar prakticky neliší od původního způsobu výroby.
Stejně tak jsou užívány ty nejlepší přírodní suroviny bez jakýchkoliv umělých úprav.
VodaPanensky čistá přírodní voda z našich 300 metrů hlubokých artéských studní je velmi kvalitní, přispívá k charakteristické chuti našeho piva a dělá z něj opravdovou vzácnost. Při úpravě vody se nepoužívají žádné chemické prostředky. |
|
SladKvalitní slad je základní surovinou pro výrobu našeho národního nápoje. Mezi nejlepší slady na světě patří moravský slad, který dodává pivu z Budějovického Budvaru nenapodobitelnou zlatavou barvu. |
|
ChmelDůležitá přísada, koření piva. Samičí hlávky vysoce kvalitního žateckého chmele, který je právem po celém světě tolik oceňován, dělají z piva značky Budvar opravdovou vzácnost. Dodávají mu totiž nenapodobitelný, jemný chmelový charakter a aroma. |
|
VařeníTradiční české pivo by mělo být od počátku vařeno na konečnou stupňovitost. Nemělo by se tedy vařit na stupňovitost například 14-16 a v dalších fázích výrobního procesu ředit vodou na stupňovitost 10 nebo 12. Náš pivovar tuto zásadu bezvýhradně dodržuje. |
|
DokvašováníTradiční ležák českého typu by měl dozrávat („ležet“) v ležáckém sklepě při nízké teplotě (2°C) nejméně 60 dní. Světlý ležák Budweiser Budvar dozrává dokonce 90 dní, čímž dosáhne čisté, zakulacené a plné chuti. Ležák Budweiser Budvar je typický svým hlubším prokvašením, což mu dává vyšší obsah alkoholu, a tedy i menší obsah zbytkového cukru. |